tiistai 13. marraskuuta 2012

Jyväskylä KV 11.11.2012

Sunnuntaiaamun pimeässä suuntasimme Marion kanssa kohti Jyväskylän kansainvälistä koiranäyttelyä. Mukaan oli ilmoittautunut peräti 65 valkoista: 1 pentu, 30 urosta, 34 narttua. Aikuiset koirat tuomaroi Christine Rossier Sveitsistä. Tuomarin kotimaa oli ehkä innoittanut osallistumiseen, sillä Sveitsihän on rodun "kotimaa", vaikka siitä ehkä voidaan olla toistakin mieltä ;)
Lähes kaikki koirat olivat paikalla ja I-kirjainkin on näköjään niin alkupäässä aakkosia, et Mario johdatteli ensimmäisessä kotimaan virallisessä näyttelyssä junnu-rokset kehään ;) Tähän ehti jo Mikon kanssa tottua eli olemaan kaikkien tai ainakin luokkansa ensimmäinenä ;)

Mario esiintyi melko vähillä loikilla ja sai ERIn. Kolmelle muulle junnu-rokselle myös ERI ja yhdelle EH. Kilpailuluokassa Mario sai säilyttää ykköspaikkansa eli luokkavoitto! SA:t jaettiin peräti kolmelle koiralle.
Luokkien edestessä kävi selväksi, että tuomari tykkääkin enemmän pörröisistä pitkäkarvaisemmista koirista ;) Turkin oli suotavaa olla myös mahdollsimman valkoinen, eikä kovin kapoinen tai pitkäselkäinen koira ollut tuomarin mieleen. Tuomari oli kyllä melkoinen ERImaatti, vähän olisi saanut rankemmalla kädellä valita mieleisiään... tai sitten laatu oli vaan niin hyvä :D

En todellakaan odottanut sijoituksia PU-kehästä, koska 10 urosta sinne pääsi. Ensin tuomari valitsi 6 ja sitten 4 sijoitettaviksi ja yhä olimme kisassa mukana. Hämmästys ja ilo oli valtava, kun tuomari sijoitti Marion, 10 kk, TOISEKSI! Ja koska ykkönen ei sertiä saanut ottaa, niin Mariolle eka SERTi heti ensimmäisestä näyttelystä ja todella isossa joukossa! En meinannut todeksi uskoa :D PU-kehässä taidettiin sijoittaa vain avoimenluokan uroksia ja Mario. 7:stä valiouroksesta ei kukaan mahtunut sijoitettuihin tällä kertaa.

Arvostelukin oli hieno: 10 months. Very well developed for his age. Excellent topline, croup and tailset. Excellent head type. Strong in pigmentation. Excellent coat and colour. Straight and free in movement.


Mario: JUN ERI, JUK1, SA, PU2 ja SERT




2 kommenttia: