keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Mikon luonnetesti 4.11.2012

Hupsista, kun onkin vierähtänyt aikaa viimepäivityksestä ;) Onhan tässä tapahtunut, joten muistellaan ensin tuoreinta :)

Viime sunnuntaina Mikolle tuli 2 vuotta täyteen ja Mikko vietti syntymäpäiväänsä luonnetestin merkeissä Maaningalla. Ajomatkaahan oli, joten autossa matkustusta kertyi yhteensä 8 tuntia edestakaisin yhteen päivään ;)

Jostain kumman syystä Mikko aavisteli, että synttärijuhlina on Halloweenin kunniaksi kauhupartyt eikä iloiset ilmapallo ja serpentiinikekkerit :D Meille tuli hiukan kiire, koska soittivat testipaikalta, kun olimme tunnin ajomatkan päässä Kuopiosta, että ovat reilusti edellä aikataulusta. Me olimme kuitenkin varanneet aikaa niin, että olisimme paikalla n. 1,5 h ennen omaa vuoroa ;) No ehdin vain vähän kävellä Mikon kanssa "asioimassa", koska olimme vuorossa heti seuraavana, kun paikalle saavuimme.

Tuomaroinnin testissämme hoitivat Jorma Kerkkä ja Leena Berg ja tilannetta seuraili myös tuomariharjoittelija.

Taisteluleikki ei oikein meinannut tuomari Kerkän kanssa sujua, mutta minun kanssa Mikko taisteli  hyvin. Vähän se taisteli Kerkän kanssakin ja meinasi jopa tuomarille vähän hihojaankin polttaa, kun tuomari tahallaan härppi kepillä ;) Taisteluhalu siis +2, Kerkän mukaan vahva kakkonen .

Kelkkakin lähti liikkeelle tosi hyvin! Mikko jopa yritti hyökkäillä kelkkaa kohti, vaikka kelkka oli jo aika lähellä.... mutta sitten Kerkkä teki lähellä rajun nykäisyn ja koira meni puihin. Sitten jouduttiinkin vähän odottelemaan ennenkuin Mikko lähestyi kelkkaa. Arvostelussa Kerkkä sanoi, että kun se alkoi tosi hyvin, niin hän arvioi hiukan väärin ja teki turhan rajun nykäisyn lähellä. Toinen tuomari naureskeli Kerkälle, että jos olisit tehnyt pehmeämmän nykäisyn ja koira olisi hallinnut tilanteen heti , niin nyt palautteessa pohdittaisiin, ettei testattu kunnolla ;)
Pimeässä huoneessa Mikko ei ihan heti lähtenyt etsimään, vaan olisi jäänyt Kerkän kanssa hengailemaan, mutta kun tajusi homman idean, niin haki minut ihan nopeasti esteiden yli loikkien ilman mitään ääni tai muita apuja. Toimintakykynä kaikkiaan +1 kohtuullinen.

Ihmishyökkäyksessä harjoittelijatuomari hyökkäsi ja Mikko ihan reilusti mun edessä puolusti. Vierelle väisti vasta, kun tuomari "tuli päälle" risuineen. Oli heti kaveri hyökkääjän kanssa, kun risu viskattiin metsään. Tästä Kerkkä sanoi palautteessa, että harkitsi, olisko minun hupusta otettava kiinni, ajatellen toista tuomaria, ettei Mikko vaan pääse minulta sen kimppuun :D Siellä testipaikalla nimittäin oli liukasta sohjoa joka paikassa! Tuloksena puolustushaluksi +3 kohtuullinen, hillitty.

Haalarille rähähti rumasti väistäessään ja tynnyrin tieltä hipsutteli pois, muttei kaikkein ripeimmin eli temperamentti +2 kohtuullisen vilkas. Kierteli kelkat, haalarit, tynnyrin kävelyohituksilla eli +1 hieman pehmeä.

Seinäkokeessa haukkui, kun Kerkkä läheni ja kun uhka jatkui, niin suuntasi hyökkääjään ja oli kaveri hyökkäyksen jälkeen kuitenkin eli terävyys +3 kotuullinen, ei jälkihyökkäyshaluja.

Ampumisessa Mikko selvästi kuuli/kuunteli laukaukset, ei mitenkään pelännyt, mutta siis ++ laukauskokematon. Kuunneltiin metsässä edellisen laukaukset. Suuntaa selvästi päänsä ja kuuntelee, muttei muuten reagoi. Eihän tuo mitään ukkosia, uudenvuodenpaukkuja tai muita kovia ääniä ole koskaan pelännyt eikä reagoi niihin :) Ei tosin ole varsinaisia ampumisääniä läheltä koskaan kuullut :)

Hermorakenne siis +1 hieman rauhaton eli ottaa vähän painetta (=läähättää), mutta tuo yleensä äänekäs otus ei  testissä vinkunut tai haukkunut yhtään ylimääräistä esim. osioden välillä :)

Luoksepäästävyydestä tuomari Kerkkä pohti, että Mikon kyräilytyyli voisi olla (pitikö jopa todennäköisenä) opittua käytöstä! Eli koira on käytöksellään (omalla mulkoilullaan) saanut ihmiset väistämään ja tämä tietysti vahvistaa sen käytöstä, koska eihän Mikko millään lailla välttämättä halua tutustua vieraisiin ihmisiin ;) Mikko siis on enemmän kuin ujo eli +2b luoksepäästävä, hieman pidättyväinen.

Todella hienosti loppuenlopuksi meni!!! Mikko kuitenkin täytti 2 vuotta samana päivänä eli ihan  keskenkasvuinen jeppe vielä <3 Yhtään miinuspojoja ei tullut ja hyväksytty tulos!
YHTEENSÄ +144 pistettä ja ++ eli laukauskokematon :) Niin ONNELLISIA ollaan :D

Kotona tehtiin rankan reissun päätteeksi kahden nakin kakku Mikolle synttäreiden ja hyväksytyn luonnetestin kunniaksi <3 <3 Nyt sitten tarttisi SERTejä saalistaa, jotta saadaan Mikosta valio muutamaankin maahan toivottavasti :)


Tässä pari kuvaa Mikosta tältä päivältä, kun tänään ei satanut ja ollut niin pimeää, että kuviakin voi ottaa ;)

2 kommenttia: