sunnuntai 12. elokuuta 2012

Porvoon ryhmänäyttely 11.8.2012

Lauantaina aamusta haettiin Milli-valkkari ja Mia kyytiin ja suunnattiin Porvooseen näytelmiin :) Valkkareita oli ilmoitettu todella vähän, vain 7 kappaletta. Tuomarina toimi Maija Mäkinen. Mario oli ainoana pentuna ja sai oikein kivan arvostelun:
7,5 kk Hyvinkehittynyt ja isoksi kasvanut uros, jolla erinomainen sukupuolileima ja mittasuhteet. Urosmainen pää, hyvät korvat, silmät ja purenta sekä pigmentti. Alaleuka voi vielä vahvistua. Hyvä kaula ja säkä. hyvä rintakehä. riittävästi kulmautunut edestä, hyvin takaa. Hyvä luusto ja käpälät. Hyvä selkä, lantio ja häntä. Vitivalkoinen karva. Liikkuu ikäisekseen hyvin. Hyvä käytös. Ei saa enää kasvaa. 
Tuo viimeinen lause on aika hauska! Siihenhän ei taideta paljoa voida vaikuttaa :D Ikää kun on kuitenkin vasta 7,5 kk, niin saattahan tuota kokoa vähän lisää tulla. Ehkä ja toivottavasti korkeutta ei enää kuitenkaan montaa senttiä tule, ettei ihan ylisuureksi kasva ;) Marion tuloksena oli siis KP ja ROP-pentu.

Tuomari oli melkoisen hidas ja perusteellinen arvostelemaan, mutta Mikon kohdalla arvostelu kesti TOSI pitkään. Meitä juoksutettiin ainakin viisi kertaa ympäri ja kehähän oli iso! Toiset laskivat, että Mikon arvostelun aikana naapurikehässä arvosteltiin 5 koiraa! Juoksutuksen syy oli varmaan arvostelussa oleva ylälinja; laskeeko, eikö laske :D eli tässä:
Koon ylärajalla oleva, mutta hyvin sopusuhtainen nuorukainen, jolla hyvät mittasuhteet ja sukupuolileima. Hyvät pää mittasuhteet. Kuono voisi olla hieman täyteläisempi silmien alta. Hyvät isot korvat, keskiruskeat silmät. Toivoisin syvemmän pigmentin, mustemman kirsun. Kaunis kaula, hyvä säkä. Hyvä pitkä rintakehä. Tasapainoiset kulmaukset. Vielä kovin kapea edestä. Liikkeessä aavistuksen laskeva ylälinja. Hyvä häntä. Liikkuu hyvin sivusta ja takaa. Hyvä karva. 
Pigmentille emme mitään voi, eikä tuo massakaan tunnu tuohon nuorukaiseen oikein tarttuvan :D Toisia tuomareita Mikon hoikkuus ei selvästi miellytä ja toisille se on ihan ok :) Nyt olen kyllä suunnitellut, että hankin vanhan autonrenkaan ja Mikko saa hinata sitä lenkeillä mukana. Yritetään vähän avittaa sitä massan kasvua ;) Mikko oli ainoa nuorempi uros ja tuloksena NUO ERI, NUK1. SA:t jaettiin tässä näyttelyssä vain aikuisille koirille sekä uroksissa että nartuissa. Junnut ja nuoret eivät tänään olleet niin tuomarin mieleen :) Tuloksiin tyytyväisiä olemme oikein kuitenkin :)

Mario kipittää kehässä

Mikon vuoro



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti